ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η «Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κινήματος» δημιουργήθηκε από όσους/-ες συμφωνούν να συμπράξουν στη δημιουργία μεταβατικής κομμουνιστικής οργάνωσης, με απώτερο σκοπό την ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κινήματος (ΚΚ) στη χώρα μας, και τη δημιουργία νέου, κομμουνιστικού κόμματος, στη βάση του Ανοιχτού Καλέσματος που δημοσιεύουμε.

Η Πρωτοβουλία μας δεν αποτελεί ακόμη πολιτική οργάνωση, καθώς δεν έχει καταλήξει σε προγραμματικές θέσεις και καταστατικό λειτουργίας, οπότε και δεν ταυτίζεται με τη μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση στην οποία στοχεύουμε.

Οι θέσεις που περιέχονται στο Ανοιχτό Κάλεσμα, τόσο όσον αφορά το πολιτικό περιεχόμενο, όσο και την προτεινόμενη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΚΚ, σε καμία περίπτωση δεν είναι τελικές, και φιλοδοξούν απλά να θέσουν τις βάσεις της συζήτησης.

Οι συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία αυτή, παράλληλα με τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, παρεμβαίνουν υπέρ της δημιουργίας πολιτικού ρεύματος για την ανασυγκρότηση του ΚΚ.

Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία (συν)διοργανώνει ή συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, ή προβαίνει σε δημόσιες τοποθετήσεις, στα πλαίσια των διακηρυγμένων σκοπών της, και στη βάση των καταστατικών αρχών λειτουργίας της.

Επιπλέον, η Πρωτοβουλία δεσμεύεται να προωθήσει την κοινή δράση και τον διάλογο μεταξύ των κομμουνιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για την ανασυγκρότηση του ΚΚ, και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, επαναστατικού, κομμουνιστικού κόμματος στη γενική κατεύθυνση που σκιαγραφείται στο Ανοιχτό Κάλεσμα.

Η ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας μας φιλοξενεί  τον δημόσιο διάλογο για την ανασυγκρότηση του ΚΚ (πχ για τις προγραμματικές θέσεις, τις καταστατικές αρχές λειτουργίας, την πολιτική και οργανωτική διαδικασία), ο οποίος είναι ανοιχτός για συμμετοχή σε όλους τους/τις κομμουνιστές/-ίστρις, οργανωμένους/-ες ή ανένταχτους/-ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτόν με σεβασμό και συντροφικότητα.

Συντονιστική Επιτροπή:

Δημήτρης Καραλής

Δημήτρης Κούλος

Διονύσης Περδίκης

Έφη Τριάντη

Κωσταντίνος Βελουδάκης

Μιχάλης Χονδροκούκης

 Σταματίνα Μικέ

Δήμητρα Σαμαρά

Βασίλης Αλιφτήρας

Υλικό που εξηγεί με λίγα λόγια τι είναι και τι θέλει η Πρωτοβουλία μας